Halüsinasyon nasıl yazılır

Halüsinasyon nasıl yazılır
Türkçede kullanılan bir çok kelime söyleyiş ve yazılış biçimlerindeki farklılıklar nedeniyle yanlış yazılır. Bu kelimelerden biri de halüsinasyondur. Halüsinasyon mu, halisinasyon mu yazılır? TDK'ya göre anlamı ve doğru kullanımı ile ilgili detaylar..

Türk Dil Kurumu’nun online yazım kılavuzu, çevrimiçi ortamda kelime sorgulama imkanı vermektedir. Türkçede bazı kelimelerin anlamları ve yazılış biçimleri sık sık bu sözlük üzerinde sorgulanmaktadır. TDK’nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de ‘halüsinasyon'dur.

Halüsinasyon ne demek: Ruhbilimi, sanrı

Halüsinasyon nasıl yazılır?

Bu kelimenin “halisinasyon mu, halüsinasyon mu” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı halüsinasyon şeklinde olmalıdır.

(✘) halisinasyon (Yanlış kullanım)
(✘) halisünasyon (Yanlış kullanım)
(✔) halüsinasyon (Doğru kullanım)

Halüsinasyon cümle içinde kullanımı:

  • Kullandığı ilaçların etkisiyle halüsinasyonlar görüyor.
  • Sanırım halüsinasyon görüyorum.
  • Uyuşturucu bağımlısı olan genç o maddeyi kullandıktan soran gülmeye  aşladı, halüsinasyon gördüğü çok aşikardı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.