Hamam tasını icat eden uygarlık hangisidir

Hamam tasını icat eden uygarlık hangisidir
Hamam tasını icat eden uygarlık hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Göbekli tasların en erken örneğini MÖ VIII-VII. yüzyılda Frig Dönemi’nde görmekteyiz. Bakır alaşımdan (bronz) üretilmiş ilk göbekli taslar, bir Anadolu medeniyeti olan Friglerin âdeta markasıdır.

Frigler, Sakarya Nehri ve çevresinde bir devlet kurmuşlardır. Gordion ve Midas antik kenti önemli şehirlerindendir. Mezar yapımında tümülüsler ve kaya mezarları öne çıkmaktadır. Ahşap, taş ve pişmiş toprak malzemelerle kabartma sanatı uygulamışlardır. Tümülüslerde yapılan kazılarda çok sayıda altın, gümüş ve tunçtan yapılmış kazan, güğüm, kepçe, tabak ortaya çıkarılmıştır. Mobilyaları, çivi kullanmadan birbirine geçme parçalarla geometrik motifler kullanarak yapmışlardır

56
51
71
86
112
113
251
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.