Hamama giren terler atasözünün anlamı

Hamama giren terler atasözünün anlamı
Bu yazımızda sizlere hamama giren terler anlamı nedir, hamama giren terler ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Hamama giren terler anlamı şu şekilde :

Bir işe girişen kimse, o işin güçlüklerini, sıkıntılarını ve masraflarını göze almalıdır. Çünkü bu işin durumunu, sorumluluğunu kendi isteğiyle kabul etmiştir.

Herşeyin bir bedeli vardır. İçinde bulunduğumuz durum masrafı, fedakarlığı, sıkıntıya katlanmayı gerektiriyorsa işimizi bunlarsız yürütmeyi düşünemeyiz. İçinde bulunduğumuz durum masrafı, özveriyi, sıkıntıya katlanmayı gerektiriyorsa işimizi bunlarsız yürütmeyi düşünemeyiz.

Hamama giren terler atasözünün anlamı (TDK) nedir

Bir işe girişen kimse, o işin güçlüklerini, sıkıntılarını ve masraflarını göze almalıdır. Çünkü bu işin durumunu, sorumluluğunu kendi isteğiyle kabul etmiştir. Her şeyin bir bedeli vardır. İçinde bulunduğumuz durum fedakarlığa, sıkıntıya katlanmayı gerektiriyorsa işimizi bunlarsız yürütmeyi düşünemeyiz. Böylelikle sizlerde sık sık kullanarak bu atasözünü yaşatmış olursunuz.

Hamama giren terler atasözünü cümle içinde kullanımı nasıl olur

  • Abim Üniversite sınavına zor dediğinde hamama giren terler diye ona teselli verdim.
  • Bu işi yapmak için çok yoruldum ama değdi, sonuçta hamama giren terler demişler.

195
505
191
134
145
600
165
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum