Hangi Anayasada temel hak ve hürriyetler daha geniş tarif edilmiştir

Hangi Anayasada temel hak ve hürriyetler daha geniş tarif edilmiştir
Hangi Anayasada temel hak ve hürriyetler daha geniş tarif edilmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cumhuriyetin ilan edilmesinin ardından her alanda sosyal, siyasal, ekonomik olarak kalkınmanın sağlanması için bir an önce hamlelerin yapılması için harekete geçilmesi gerekmiştir. Bu gereklilik meclisin hukuki olarak daha çabuk ve işlevsel olmasını gündeme getirmiştir. Anayasanın oluşturulması ve sınırlarının belirlenmesi de bu nedenle elzem olmuştur.

Temel hak ve hürriyetler daha geniş olarak 1924 Anayasası’nda tarif edilmiştir. 1924 Anayasası, cumhuriyetin ilk anayasası olarak uygulanmıştır. Cumhuriyet tarihinde ilk anayasa olarak kapsamlı bir şekilde oluşturulmuştur. Anayasada temel hak ve hürriyetlerin güvence altına alınması inkılapların daha kolay bir şekilde yapılmasını sağlamıştır. Böylece muasır medeniyetler seviyesine yükselmek amaçlanmıştır.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.