Hangi kaynakların bilinçsizce kullanılıp israf edilmesi canlıların yaşamını tehdit edebilir

Hangi kaynakların bilinçsizce kullanılıp israf edilmesi canlıların yaşamını tehdit edebilir
Sizce hangi kaynakların bilinçsizce kullanılıp israf edilmesi canlıların yaşamınıtehdit edebilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Su kaynaklarının bilinçsizce kullanmak canlıların yaşamını tehdit eder. Su kaynakları azaldıkça toprak kurur ve çölleşme olur, tarım yapılamaz ve üretim durur. Ayni zamanda bitki örtüsü zarar görürse canlılar da doğada yaşayamaz. Bilinçsiz su kullanımı insanlığın sonu olur.

Günümüzde doğal kaynaklara olan ihtiyaç her geçen günden daha fazla olmaktadır. Doğal kaynakların yerinde kullanılması ve israf edilmemesi de insanların ihtiyaçlarının karşılanmasında etkili olmaktadır. Doğal kaynakların sorumsuzca kullanılmaması durumunda doğa da korunmaktadır.

Su kaynaklarının, fosil yakıtların, toprağın, bitki örtüsünün bilinçsizce kullanıp israf edilmesi canlıların yaşamını olumsuz etkilemektedir. Canlıların yaşamını tehdit eden olaylar küresel ısınma, küresel iklim değişikliği, çevre kirlilikleri, nesillerin zarar görmesi ve yok olmaya başlaması gibi durumlar tehdit olarak yaşanmaktadır. Bu tehditlerin önüne geçmek için doğal kaynakların ve doğal çevrenin korunması gerekmektedir.

1205
676
710
227
172
118
257
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum