Hangi tür doğal afetlerin oluşmasında insanların da etkisi bulunmaktadır

Hangi tür doğal afetlerin oluşmasında insanların da etkisi bulunmaktadır
Hangi tür doğal afetlerin oluşmasında insanların da etkisi bulunmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüze baktığımızda deprem, sel, çığ, heyelan ve yangın gibi bir çok doğal afet olayları yeryüzünde meydana gelmektedir. Bu olaylar her ne kadar doğal afet olarak adlandırılsa da bu olayların meydana gelmesinde beşeri faktör yani insan faktörü oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Çünkü insan sürekli yaşadığı yer olan çevre ve doğa ile iç içedir bu nedenle de bilinçli olarak ya da bilinçsiz olarak doğayı olumlu ya da olumsuz olarak etkilemektedir.

Bir şekilde yaşamını devam ettirmeye çalışan insanoğlu, bir çok ekonomik faaliyet için ya da yerleşim faaliyetleri için doğayı isteyerek ya da bazen bilinçsiz olarak olumsuz yönde etkilerler. Örneğin; sel, heyelan ve yangın gibi doğal afetlerde insan faktörünün etkisi büyüktür. Çünkü insanoğlu yerleşim yerleri açmak için ormanları ve ormanlardaki ağaçları yakarlar ve bu durumun sonucunda öncelikle yangın meydana gelir ardından ise ağaçlar yok olduğu için şiddetli yağmur ve kar erimelerinde sel olayları oluşur. Bu olaylar sonucunda da bir çok can ve mal kaybı meydana gelir.

239
247
131
36
532
37
40
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.