Hangi yapı ve organlarda düz kas bulunur

Hangi yapı ve organlarda düz kas bulunur
Hangi yapı ve organlarda düz kas bulunur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Düz kas, istem dışı olarak çalışan ve çizgili olmayan kas türüdür. Mide Bağırsak ve kan damarları gibi iç organlarımızın yapısında bulunur. Sindirim kanalı, safra kanalı, mesane kesesi, üreter ve uterus ve kan damarları gibi iç organların duvarlarında düz kas bulunur.

Mide Bağırsak ve kan damarları gibi iç organlarımızın yapısında bulunur. Sindirim kanalı, safra kanalı, sidik kesesi, üreter ve uterus ve kan damarları gibi iç organların duvarlarında düz kas bulunur.

Kas, kas hücrelerinden oluşan bir dokudur. Vücudumuzda bulunan kaslar yapılarına ve çalışma şekillerine göre kalp kası, çizgili kaslar ve düz kaslar olmak üzere üç gruba ayrılır. Vücudumuzdaki bir çok yapıda düz kas bulunur. İç organlarda düz kas bulunur.

3133
2370
1535
932
932
932
3033
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.