Hangisi insanı insan yapan özelliklerden biri değildir

Hangisi insanı insan yapan özelliklerden biri değildir
Aşağıdakilerden hangisi insanı insan yapan özelliklerden biri değildir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Aşağıdakilerden hangisi insanı insan yapan özelliklerden biri değildir?
A) Sevgi ve saygı
B) Dayanışma
C) Beslenme
D) Duyarlılık

Cevap : Beslenme

İnsan, sosyal bir canlıdır. İnsan, etrafında gerçekleşen olaylarla ve etrafındaki kişilerle etkileşim halindedir. Bu olaylara tepki vermek durumundadır. Bu sebeple insanı insan yapan bazı özellikleri bulunmaktadır. İnsanın, etrafında olup bitene tepki vermesi sosyal sorumluluklar açısından önemlidir. İnsanı insan yapan özellikler sevgi ve saygı, dayanışma ve duyarlılık gibi özelliklerdir.
İnsanların sorumlulukları bulunduğu gibi temel ihtiyaçları doğrultusunda hakları bulunmaktadır. İnsanın temel ihtiyaçları giyinme, barınma, beslenmedir. Bu açıdan ihtiyaçların insanlar tarafından sağlanması gerekmektedir. Her insan üzerindeki sorumluluğu yerine getirerek temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

61
6
39
15
26
8
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.