Haram lokma ve haram yemek ne demektir

Haram lokma ve haram yemek ne demektir
Haram lokma ve haram yemek ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

”Haram lokma ” ve ”haram yemek” ne demektir? Bu konudaki düşüncelerinizi açıklayınız.

Cevap: İnsan emeği olmadan hakkı olmayan bir şeyi ele geçirip ondan faydalanması doğru eğildir. Bunlar haram olarak geçer.

Rasûlullâh -Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem- Efendimiz de şu hadîs-i şerîfleriyle bize helâl ve haram husûsunda ne kadar ihtiyatlı olmamız gerektiğini pek güzel ve veciz bir şekilde beyan buyurmaktadır:

“Şüphesiz helâl bellidir. Haram da bellidir. Fakat bu ikisi arasında (helâl veya haram olduğu açıkça belli olmayan) birtakım şüpheli şeyler vardır ki, pek çok kimse onları bilemez. Şüpheli şeylerden kaçınan bir kimse, dînini ve haysiyetini korumuş olur. Şüpheli şeylerden sakınmayan bir kimse ise, zamanla harama düşer. Tıpkı sürüsünü başkasına âit bir arazinin etrafında otlatan çoban gibi ki, sürünün bu araziye girme tehlikesi vardır. Dikkat edin! Her padişahın girilmesi yasak bir arazisi vardır. Unutmayın ki, Allâh’ın yasak arazisi de haram kıldığı şeylerdir.” (Buhârî, Îmân, 39)

Siz de Peygamber Efendimizin (s.a.v.) günlük hayatta yaptığı dualardan birini araştırınız ve aşağıya yazınız.
Cevap
: “Allah’ım! Ben zayıfım, zaafımı Sen’in rızâ-yı şerîfini kazanma husûsunda kuvvetlendir. Nâsiyemden tutarak beni hayra sevkeyle! İslâm’ı rızâmın en son noktası kıl!

Günlük hayatta yaptığınız bir duayı aşağıya yazınız.
Cevap
: Allah’ım beni kötü insanlardan ve bana fayda vermeyen işlerden koru.

18
10
42
21
160
25
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum