Haramın temeli olmaz atasözünün anlamı

Haramın temeli olmaz atasözünün anlamı
Haramın temeli olmaz anlamı, haram kazanç, bir işe yaramadan telef olur gider.

Haramın temeli olmaz anlamı şu şekilde :

Yüce yaratıcının yasak ettiği yollardan, emeksiz ve haksız olarak bir şeye el atıp sahip olmak haramdır. Bu çeşit kazanç insana ne tat verir, ne de yarar getirir. Kişi o şeyden gereği gibi faydalanamaz, geldiği gibi çabuk gider, hayrını göremez.

Yüce Allah'ın yasak ettiği yollardan, emeksiz ve haksız olarak bir şeye el atıp sahip olmak haramdır. Bu çeşit kazanç insana ne tat verir, ne de yarar getirir. Kişi o şeyden gereği gibi faydalanamaz, geldiği gibi çabuk gider, hayrını göremez.

Bize ait olmayan bir dünyalık, gün gelir bizi olmadık yerden yaralar. Çünkü bunu haksız yere almışızdır. Dinen bize haram kılınan hiçbir şeyde mutluluk bulamayız. Dinen haram kılınan şeylerde şifa aranmamalıdır. Gıdamızın helal olması kadar, şifa amaçlı ilaçlarımızın da helal şeylerden olması gerekir.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.