Hareket hâlindeki cismin hareketine devam etmesini sağlamak mı, duran cismi harekete geçirmek mi daha zordur?

Hareket hâlindeki cismin hareketine devam etmesini sağlamak mı, duran cismi harekete geçirmek mi daha zordur?
Hareket hâlindeki cismin hareketine devam etmesini sağlamakmı, duran cismi harekete geçirmek mi daha zordur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hareket halindeki bir cismi durduran, duran bir cismi harekete geçen etkiye kuvvet denir. Bu nedenle hareket halindeki bir cismi durdurmak ile duran bir cismi harekete geçirmek aşamasında cisimlerin bulundukları şartlar çok önemlidir. Burada da sürtünme devreye girmektedir.

Sürtünmenin az olduğu bir yerde hareket halindeki bir cismi durdurmak, sürtünmenin fazla olduğu bir yerde hareket halindeki bir cismi durdurmaktan daha kolaydır. Sürtünmenin az olduğu bir yerde duran bir cismi harekete geçirmek, sürtünmenin fazla olduğu yerde duran bir cismi harekete geçirmekten daha kolaydır. Bu nedenle cisimlerin bulunduğu konum ve şartlar önemlidir.

0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.