Hareket sırasında yola dik olan kuvvetler neden iş yapmaz

Hareket sırasında yola dik olan kuvvetler neden iş yapmaz
Hareket sırasında yola dik olan kuvvetler neden iş yapmaz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hareket sırasında yola dik olan kuvvetler neden iş yapmaz

Ödev cevabı kısaca : Hareket sırasında yola dik olan kuvvetler, neden iş yapmaz? İş, kuvvetin yol ile aynı yönde olması durumunda yapılır. Yola dik olan kuvvetler, hareketin yönünde etki etmeyip, yalnızca yüzeye dik olarak basarlar. Bu nedenle, bu kuvvetlerin yaptığı iş sıfırdır çünkü kuvvetin yol ile olan paralelliği ve hareketin yönünde etkileşimi olmadığı için iş yapılmaz.

Yola dik olan kuvvetler, hareket sırasında iş yapmaz çünkü iş, kuvvetin etkilediği cismin hareket yönünde gerçekleşir. Yola dik bir kuvvet, cismin hareket yönüyle aynı doğrultuda değildir ve dolayısıyla bu kuvvetin enerji transferine ya da cismin pozisyonunu değiştirmesine katkıda bulunmaz. İş yapmak için, kuvvetin cismin hareket yönünde uygulanması gerekmektedir.

21
6
8
0
2
4
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.