Hareketli varlıklar sizce sadece yavaşlama ve hızlanma hareketi mi yapar

Hareketli varlıklar sizce sadece yavaşlama ve hızlanma hareketi mi yapar
Hareketli varlıklar sizce sadece yavaşlama ve hızlanma hareketi miyapar, yavaşlama ve hızlanma hareketleri dışında sizce başka ne tür hareketlerden söz edilebilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar, hayvanlar, bitkiler kısaca canlılar kendiliğinden hareket edebilirler. Hareket, tüm canlılar için ortak özelliktir. Koşmak, yürüyüş yapmak, zıplamak, dönmek insanlar ve hayvanların yaptığı hareketlerdir. Bitkiler ışığa doğru dönerek hareket ederler.

Çanta, sıra, masa, araba, oyuncak birer cansız varlıktır. Bu varlıklar kendi kendine hareket edemez. Bu varlıkların hareket edebilmesi için bir etki olması gerekir. Örneğin oyuncak arabayı hareket ettirmek için onu bizim ittirmemiz gerekir.

Çevremizdeki varlıkların farklı şekillerde hareket ettiğini görebiliriz.

Saatin içindeki akrep ve yelkovan dönme hareketi yapar.
Beşik, salıncak gibi cisimler sallanma hareketi yapar.
Arabalar kırmızı ışığa yaklaşırken yavaşlama hareketi yaparken, yarış arabaları hızlı hareket ederek hızlanma hareketi yaparlar.
Karşılıklı topa vuran iki kişi birbirlerinin attığı topa yön değiştirme hareketi yaptırırlar.

1
129
1
52
1
1
129
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.