Haremdeki kadınlar hangi derslerin eğitimini almıştır

Haremdeki kadınlar hangi derslerin eğitimini almıştır
Haremdeki kadınlar hangi derslerin eğitimini almıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Harem Osmanlıda sarayın içinde bulunan ve saray içindeki kadınların erkeklerle yüz yüze gelmeden rahatça yaşamlarını sürdürdükleri kısımdır.

Sarayda kadınlara hangi eğitimler verilmiştir. Osmanlı sarayında yetiştirilen kadınlar hem siyasetçi hemze iyi bir kadın olarak yetiştirilmeye çalışılmıştır bunun için

  1. Hitabet eğitimi almışlardır. Hitabet eğitimi onların karşı karşıya kaldıkları durumlarda iyi bir şekilde konuşmaları ve aynı zamanda padişah ve devlet yöneticileri ile muhatap olurken doğru konuşmaları içindir.
  2. Yemek eğitimi almışlardır. Osmanlı yani Türk mutfağı dünyada eşine az rastlanacak kadar geniş ve zordur bunun için yemek eğitimi verilmiştir.
  3. Sanat ve müzik eğitimi almışlardır. Sanat ve müzik bir insanın ruh eğitimi için olmazsa olmazlardandır. Bu ince ruhu taşıyan Osmanlı kadınları sanat ve müzikle daha da zarif olmuşlardır.
  4. Yürüyüş ve zarafet eğitimi alan Osmanlı kadınları hanım efendi olarak yetiştirilmiş ve yürümekten oturup kalkmaya kadar her türlü nezaket eğitimiyle yoğrulmuşlardır.

Siyasi dersler

  1. Siyasi bilimler dersi saray kadınlarının elçi kabul ve devlet işlerinde bilgili olmaları şehzadelerine bilgi vermeleri için olmazsa olmazlardandır.
  2. Coğrafya devlet yönetimi için verilen bir diğer derstir
  3. Din dersleri her insan gibi sarayda ki kadınlara da verilmiş İslam saygısı ve yüceliğiyle yetiştirilmeye çalışılmıştır.

1
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.