Hasta ziyaretlerinde neler söylendiğini araştırınız

Hasta ziyaretlerinde neler söylendiğini araştırınız
Hasta ziyaretlerinde neler söylendiğini araştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hasta ziyaretlerinde neler söylendiğini araştırınız

Ödev cevabı kısaca : Hasta ziyaretinde samimi ve içten olmak önemlidir. Söylenecek kısa ve anlamlı bir cümle örneği şu şekilde olabilir: "Geçmiş olsun, dualarım seninle. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun."

Peygamberimizin Şifa Duası

Âişe -radıyallâhu anhâ-’dan rivâyet edildiğine göre Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, âile efrâdından biri hastalanınca, sağ eliyle hastayı sıvazlar ve şöyle duâ buyururdu:

“Ey bütün insanların Rabbi olan Allâh’ım! Bunun ıztırâbını giderip şifâ ver. Şifâyı veren ancak Sen’sin. Sen’in şifândan başka şifâ yoktur. Buna, hiçbir hastalık izi bırakmayacak şekilde şifâ ihsân eyle!” (Buhârî, Merdâ 20, 38, 40; Müslim, Selâm 46-49)

11
1
3
1
2
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.