Hastalanıp sağlık kuruluşuna başvurduğunuzda haklarınızı biliyor musunuz

Hastalanıp sağlık kuruluşuna başvurduğunuzda haklarınızı biliyor musunuz
Hastalanıp sağlık kuruluşuna başvurduğunuzda haklarınızı biliyormusunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sağlık kuruluşuna müracaat edildiğinde, hasta olarak belirlenen bazı haklar mevcuttur. Bu haklar, her birey için aynı şekilde işlemektedir. Hasta hakkı adı verilen bu haklar, kişinin istemediği bir şeyin kendisi için yapılmasını engellemektedir. Hasta olarak sahi olunan tüm haklar, daha iyi bir sağlık hizmeti vermeyi sağlamaktadır.

Hasta haklarına detaylı olarak bakacak olursak:

  • Bilgi edinme hakkı
  • Tıbbi tedavi ve bakım hakkı
  • Aydınlatılmış onay hakkı
  • Mahremiyet ve özel hayata saygı hakkı
  • Başvuruda bulunma hakkı gibi, söz konusu durumlara sahiptir. Bu haklar, sağlık kuruluşuna başvurmaktan tutun, tedavinin sonlanmasına kadar geçen süreyi kapsamaktadır. Tedavi sonrasında olumlu ya da olumsuz olarak bir geri dönüş olmaktadır.

Bireylerin hak ve özgürlüklerinin bu şekilde korunması, işleyişin düzeni ve denetlenmesine de kolaylık sağlamaktadır. Hasta olarak haklarınızı bilmeli ve bu haklarınızı sonuna kadar kullanmanız gerekmektedir. İnsan sağlığı oldukça önemli bir husustur. Bu hususa zarar verilmesi ilerleyen süreçlerde problem yaşamanıza neden olacaktır. Sağlığın kıymetini bilerek bu değeri koruyun.

7
0
3
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.