Hastanın ziyaretçi kabul etme ve refakatçi bulundurma hakkı

Hastanın ziyaretçi kabul etme ve refakatçi bulundurma hakkı
Hasta ameliyat sonrasında ziyaretçi kabul etme ve refakatçi bulundurma hakkını kullanmak istemiş, ancak hastanın bu isteği yerine getirilmemiştir. sahip olduğu hasta haklarından hangisinin ihlal edildiğini ve bu durumda nereye başvurabileceği...

Soru : Cevdet Bey, safra kesesi şikâyetiyle hastaneye başvurmuştur. Hekimi, Cevdet Bey’in ameliyat olmasına karar vermiştir. Cevdet Bey, ameliyatı sonrasında ziyaretçi kabul etme ve refakatçi bulundurma hakkını kullanmak istemiş, ancak Cevdet Bey’in bu isteği yerine getirilmemiştir. Cevdet Bey’in sahip olduğu hasta haklarından hangisinin ihlal edildiğini ve bu durumda nereye başvurabileceğini arkadaşlarınızla tartışınız.

Refakatçi Bulundurma Hakkı

  • Muayene ve / veya tedavi sırasında hastaya yardımcı olmak üzere kurum imkânlarının elverdiği ve hastanın sağlık durumunun gerektirdiği ölçüde, tedaviden sorumlu olan doktorun uygun görmesine bağlı olarak refakatçi bulundurması istenebilir.
  • Hastalarımıza uygulanacak her türlü işlemde hastanın durumuna uygun olarak mutlaka bir hemşire/ sağlık güvenlik personeli bulundurulmaktadır.

Hastane yönetimine başvuru yapar burada çözüm bulamazsa il sağlık kuruluna ve Sağlık Bakanlığına başvuru yapabilir.

4
3
5
1
1
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.