Hava durumu ve iklim

Hava durumu ve iklim
Hava durumu ve iklim nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hava durumu: Meteorolojik olaylar sıcaklık, yağış, nemlilik, bulutluluk, basınç ve rüzgâr gibi hava olaylarıdır. Bir bölgede kısa süreli ve değişken hava olaylarına hava durumu adı verilir. Hava durumu meteoroloji biliminin ilgi alanına girer. Hava olayları, günlük olarak kayıt altında tutulur ve saklanır. Bu değerlerin haftalık, aylık, yıllık ve uzun yıllar ortalamaları alınır. Hava olaylarının uzun yıllar ortalamaları, bir bölgenin iklim koşullarının ortaya çıkarılmasında kullanılır.

İklim: Geniş bir alanda hava olaylarının uzun yıllar içinde gösterdiği ortalama duruma iklim adı verilir. Örneğin, Akdeniz iklim bölgelerinde yaz mevsimi boyunca sıcak ve kurak geçen gün sayısı, kış mevsiminde ise ılık ve yağışlı geçen gün sayısı daha baskındır.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.