Hava koşullarına göre yıl boyunca ne tür giysiler giyiyorsunuz

Hava koşullarına göre yıl boyunca ne tür giysiler giyiyorsunuz
Hava koşullarına göre yıl boyunca ne tür giysiler giyiyorsunuz, yılın hangi döneminde hangi sebze ve meyveleri yiyorsunuz, evlerinizin ne tür maddelerden yapıldığı konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hava koşullarına göre yıl boyunca ne tür giysiler giyiyorsunuz?
Cevap
: Havalar soğuk olduğunda kalın giysiler giyeriz. Sweatler, hırkalar, kazaklar, montlar, botlar, pantolonlar giyeriz Havalar ısındığında ise ince giyiniriz. Tişörtler, askılı kıyafetler, şortlar, terlikler giyeriz.

Yılın hangi döneminde hangi sebze ve meyveleri yiyorsunuz?
Cevap: Kışın → Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar. Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane
Yazın: Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek. Sebzeler: Taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya.

Evlerinizin ne tür maddelerden yapıldığını söyleyiniz.
Cevap
: Evlerimiz temel yığma taştan yapılmıştır. Yatay ve dikey kalasların arası tuğla, taş veya kerpiçle doldurulur. Taş veya kerpiçle doldurulması durumunda dışarıdan ye kerpiçle sıvanır veya tahtalar ile kapatılır. Kalas aralarına tuğla kullanıldığında sıva dışarıdan yapılmaz, iç kısımdan yapılır.

6
4
5
1
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.