Hava olayları ile atmosferin özellikleri arasında nasıl bir ilgi bulunduğunu araştırınız

Hava olayları ile atmosferin özellikleri arasında nasıl bir ilgi bulunduğunu araştırınız
Hava olayları ile atmosferin özellikleri arasında nasıl bir ilgi bulunduğunu araştırınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atmosfer ve hava olayları birbiri ile bağlantılıdır atmosfer olmadan hava olayları meydana gelmez hava olaylarını gafları özellikle Su buharı meydana getirir ki oda %100 atmosferin troposfer katındadır.

Hava olayları ile atmosfer arasında sıkı bir ilişki vardır. Meteoroloji, atmosfer içerisinde meydana gelen tüm hava olaylarını ve değişimleri inceleyen, bu olay ve değişimlerin ortaya çıkardığı sonuçları irdeleyerek hava tahminlerini yapar.

Etkinlik

Yandaki fotoğraflarda hangi hava koşulları görülmektedir? Atmosfer olmasaydı bu hava koşulları gerçekleşir miydi? Düşüncelerinizi defterinize yazınız.
Cevap
: Yandaki fotoğrafta kar, yağmur, rüzgar ve kasırga hava olayları görülmektedir. Atmosfer, dünyanın hava küresini oluşturan ve dıştan dünyayı saran katmanlardan oluşan bir yapıdır. Atmosfer olmasaydı bu hava koşulları gerçekleşmezdi.

Havanın sıcak, soğuk, yağışlı ve rüzgârlı olması bize neyi ifade etmektedir?
Cevap
: Havanın sıcak, soğuk, yağışlı ve rüzgârlı olması bize hava durumunu ifade etmektedir.

Bu olayların nedenleri nelerdir?
Cevap: Bu olayların nedenleri atmosferde bulunan gazların ve su buharının çeşitli nedenlere bağlı hareket ve durumlarıdır.

Bu tür hava olayları atmosferin neresinde gerçekleşir?
Cevap
: Atmosferdeki su buharının % 99’u, gazların ise % 75’i troposferde bulunmaktadır. Bu nedenle iklim olayları troposferde gerçekleşir.

4
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.