Hava yoluyla yük taşımacılığında daha çok hangi ürünler tercih edilir

Hava yoluyla yük taşımacılığında daha çok hangi ürünler tercih edilir
Hava yoluyla yük taşımacılığında daha çok hangi ürünler tercih edilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Taşımacılık alanında ticari faaliyetlerin yapılması için belli ulaşım yolları daha çok tercih edilmektedir. Kara yolu, deniz yolu, demir yolu ve hava yolu ticari faaliyetlerin yapıldığı yollar olarak belli malzemelerin taşındığı yollar  şeklinde de ayrılmaktadır.

Hava yoluyla yük taşımacılığı da yapılmaktadır Özel kargo uçakları bunun için tasarlanmıştır. Hava yoluyla daha çok yükte hafif pahada ağır malzemeler taşınmaktadır. Yedek parça, teknik parça, ilaç gibi ürünler uçaklarla bir yerden bir yere taşınmaktadır. Bazı bölgelere sebze ve meyve sevkiyatı da yapılmaktadır. Ürünlerin be malzemelerin hızlı ve güvenli bir şekilde yerine ulaşmasında uçak taşımacılığı en iyi yoldur.

Hacim olarak küçük, değer olarak büyük malların özellikle uzak mesafelerde hızlı taşınması için oldukça güvenilir bir yoldur. Hava yolu taşımacılığı maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı genelde kesme çiçek gibi acil sevk edilmesi gereken pahalı ve küçük hacimli malların naklinde söz konusu olmaktadır. Alternatif nakliye şekilleri arasında en pahalı olanı hava yolu taşımacılığıdır. Hava yolu ile gönderilecek bir malın ne zaman gönderilen yere ulaşacağı, uluslararası Hava Taşımacılığı Birliğinin yayımladığı tarifelere bakılarak belirlenir.

4
2
4
4
4
4
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum