Havadaki bir kuşun mu yoksa yerdeki bir kedinin mi gördüğü alan daha geniştir

Havadaki bir kuşun mu yoksa yerdeki bir kedinin mi gördüğü alan daha geniştir
Havadaki bir kuşun mu yoksa yerdeki bir kedinin mi gördüğü alan daha geniştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Öncelikle ne kadar yukarı çıkarsak perspektifimiz de o kadar artacaktır. O yüzden Havadaki bir kuşun gördüğü alan daha çoktur. Çünkü kuş kediye oranla daha yükseklerden bakmaktadır. Yüksekten bakmak daha geniş alanları görmemizi sağlar. Yerdeki kedinin gözünün gördüğü alan daha kısadır.

Bir kar kartalı, karla kaplı bir alanda 2,5km uzaklıktaki beyaz bir tavşanı rahatlıkla görür ve avlar. Çünkü gözleri bir teleskop gibi çalışır. Çok yüksek bir kontrast duyarlılığına sahiptir. Bir doğan 8 km uzaklıkta bir güvercini çok rahatlıkla görür ve 400 km hız yaparak avlar. Kartal 3 km mesafede bir fareyi çok net olarak görür. Kartalın çift retinası vardır.

122
261
335
113
122
117
235
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.