Havadan elde edilen maddeler hangi alanlarda kullanılmaktadır

Havadan elde edilen maddeler hangi alanlarda kullanılmaktadır
Havadan elde edilen maddeler hangi alanlarda kullanılmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Havadan elde edilen maddeler ilk aşamada enerji elde etmede, ayrıca inert gaz eldesi gibi, neredeyse tüm endüstrilere faydası olan işlerde kullanılır.

Havadan elde edilen madde dendiği zaman insanın aklına en büyük bileşenlerini oluşturan oksijen ve azotun kullanımı geliyor.

Oksijen canlılığın sürdürülmesinden elektrik sağlanmasına kadar bir çok alanın temelinde yatan "yanma" olayının temel unsurudur. Oksijen olmazsa solunum olmaz ve canlılık olmaz, ne de yakıtlar yakılabilir ve bu elektriğe çevrilebilir. Oksijen arabaların motorlarında da yakılan maddedir, yani ulaşımda bile kullanılır.

İnert gaz eldesi benim özel olarak ilgilendiğim deniz taşımacılığında yanma sıcaklığı düşük olan yakıtların taşınması sırasında kullanılan bir gaz, bu gaz havayı azot miktarı açısından zenginleştirip oksijenini azaltarak "inert gaz" dediğimiz taşınan yakıtla yanma tepkimesine girmeyen bir gaz elde edilir. Bu gaz tamamen havadan elde edilir.

42
17
8
3
5
3
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.