Hayat eş anlamlısı nedir

Hayat eş anlamlısı nedir
Hayat eş anlamlısı nedir, hayat kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük nedir, hayat TDK anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hayat kelimesi Arapça kökenlik olup günlük hayatta sıkça kullanılan kelimeler arasında yerini alır. Canlı, sağ olma, canlılığı gösteren hareket olarak kabul edilen kelime doğumdan ölüme kadar geçen süreyi de ifade etmektedir.

Hayat kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük "yaşam" sözcüğüdür.

Hayat kelimesinin eş anlamlısına bakıldığında Türk Dil Kurumu açısından ‘yaşam’ sözcüğü ön plana çıkmaktadır. Aynı anlamları ile beraber hayat ve yaşam sözcükleri tek başına veya cümle içerisinde kullanabilirsiniz.

Hayat kelimesinin Türkçe karşılığı ‘Doğumdan ölüme kadar geçen süre’ olarak değerlendirilmektedir. Genellikle canlı varlıklar için kullanılan bir kelimedir. Özellikle halk arasında insanlar için kullanılır.

57
40
66
49
42
46
54
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.