Hayatımızda çok yaygın bir kullanım alanına sahip olan elektriği kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallar

Hayatımızda çok yaygın bir kullanım alanına sahip olan elektriği kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallar
Hayatımızda çok yaygın bir kullanım alanına sahip olan elektriği kullanırken dikkat edilmesi gereken kuralları anlatan bir pano hazırlayınız. Konu ile ilgili resim ve karikatürün yanında elektrikle ilgili uyarı levhalarının resimlerini de sergileyebilir

Bir prize birden çok fiş takmamalıyız. Özellikle de çok akım çeken ütü, ısıtıcı, fırın, tost makinesi, saç kurutma makinesi gibi araçlar kesinlikle aynı prize takılmamalıdır. Çok gerekli durumlarda televizyon, bilgisayar, receiver, telefon vb. araçlar aynı prize takılabilir. Çünkü bu araçlar az enerji ile çalışabilen araçlardır.

Elektrik taşıyan kablolar üzerinde az da olsa ısı oluştuğu için zamanla kabloların plastik kısımları aşınır. Dolayısı ile kabloların iletken kısımlarının temas etmesi halinde yangına neden olabilir.

Nemli ya da ıslak ellerimiz ile kesinlikle elektrikli araçlara temas etmemeliyiz.

Prizlerin mutlaka topraklanmış olması gerekmektedir. Olası bir terslik durumunda toprak hattı sayesinde gelen fazla akım toprağa iletilecektir.

Oluşan elektrik arızaları mutlaka deneyimli elektrikçilere yaptırılmalıdır. Kendimiz kesinlikle müdahale etmemeliyiz.

Uzatma kabloları mümkün olduğunca kullanılmamalıdır. Uzatma kabloları daha fazla enerji kullanımına neden olacaktır.

0
124
0
3
1
0
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.