Hayatımızdaki Sosyal Bilimler Metni Cevapları

Hayatımızdaki Sosyal Bilimler Metni Cevapları
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları 4. Ünite Bilim ve Teknoloji Hayatımızda Sayfa 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 Hayatımızdaki Sosyal Bilimler Soruları ve Cevapları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 136 Cevapları

Arkadaşınız Berra’nın yaşadıklarından yola çıkarak sosyal bilimlerin hayatımıza etkileri hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Cevap: Toplum olaylarını, insanın sosyal ve kültürel faaliyetlerini inceleyen bilimlerin ortak adına sosyal bilimler denir. Bu bilimlerin ortak özelliği insan davranışlarını çeşitli yönleriyle ele almalarıdır. Berra günlük hayatta yaşadığı bir sorunu çözerken daha önce sosyal bilimlerden öğrendiği bilgileri kullanmış ve haksızlığı ortadan kaldırmayı bilmiştir. Sosyal bilimler bize dış dünyada büyük kolaylık ve bilgi birikimi sağlar.

Yukarıdaki şemada gösterilen sosyal bilimlerden hangilerini biliyorsunuz? Çalışma alanları hakkında bildiklerinizi söyleyiniz.

Cevap: Neredeyse hepsini biliyorum. Sosyoloji, toplum içindeki bireyi, grupları, kurumları, olayları ve aralarındaki ilişki ve etkileşimleri inceleyen bilimdir. Sosyoloji, içinde yaşadığımız toplumu yakından tanımamızı ve çevremizle iyi ilişkiler kurmamızı ve toplumsal gelişmeye katkı yapmamızı sağlar. Felsefe, varlığı ve bilgiyi bilimsel olarak araştırmaya yönelik soru sorma, sorgulama bilimidir. Başlıca felsefî sorulara örnek olarak “Bilim nedir?, Doğru nedir?, Güzel nedir?, Toplum nedir?, Devlet nedir?, Din nedir?” soruları verilebilir. Felsefe insanda, doğru düşünebilmeyi ve bir probleme birçok yönden bakabilmeyi öğretir. Tarih, geçmişte yaşanan olayları yer ve zaman göstererek inceleyen bilimdir. Tarih, bireylere yaşadığı toplumun geçmişini öğretip kendi milletini tanımasını sağlar.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 138 Cevapları

Bu bilgilerden yola çıkarak sosyal bilimlerin hayatımızdaki yerine sizler hangi örnekleri verebilirsiniz? Söyleyiniz.

Cevap: Örneğin insanlarla nasıl iletişim kuracağımızı edebiyat ve dil bilimi sayesinde, toplumu tanımak için de sosyoloji bilimi, insanların neden bazı davranışları sergilediklerini öğrenmek için de psikoloji sayesinde bir çok bilgi edinebiliriz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 139 Cevapları

Sınıfınızda beşer kişilik gruplar oluşturunuz. Aşağıda verilen sosyal bilim dallarından birini seçiniz ve yapılacak olan çalışmayı öğretmeninizin rehberliğinde grupça gerçekleştiriniz.

Cevap: Tarihçiyim: Tarihî bir yapının geçmişinin araştırılması

SÜLEYMANİYE CAMİ:

Türk kültürü için büyük öneme sahip olan yapılardan bir tanesi ise Süleymaniye Camii’dir. Yapı sade olduğu kadar da ihtişamlıdır ve Mimar Sinan eseridir.Fatih semtinde yer alan Süleymaniye Camii dini açıdan büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda Osmanlı döneminde yapılan eserlerin en önemlilerindendir. Cami Mısır Çarşısı’na ve Kapalı Çarşı’ya yakın mesafede bulunmaktadır. Süleymaniye Camii’nin inşaatı 1550 yılında başlamış, 1557 yılında sona ermiştir. Şehzade Mehmet’e adanan cami tüm devlet organlarının yoğun gayretiyle bitirilmiştir. Caminin yapılış emrini Kanuni Sultan Süleyman vermiştir. Süleymaniye Camii halk arasında ”sonsuza kadar yıkılmayacak cami” unvanıyla bilinmektedir. Bu unvan, yapının aşırı derecede sağlam olduğunu vurgulamaktadır. Öyle ki Mimar Sinan’ın zekâsı ve mimarlığının en güzel örneklerinden bir tanesidir. Yapı sadece dini misyonuyla değil, eğitim amacıyla da öne çıkmıştır. Döneminde külliye olarak da kullanıldığı bilinmektedir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 142 Cevapları

Ülkemizin başka hangi alanlarda teknolojik ürünler üretmesini istersiniz? Söyleyiniz.

Cevap: Ben özellikle eğitim ve doğayı koruma alanlarında ülkemizin teknoloji üretmesini isterdim. çünkü eğitim teknolojisi geliştikçe eğitimin kalitesi ve toplumumuzun medeniyet seviyesi de yükselecektir.

64
31
62
31
32
33
62
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum