Hayatta en hakiki mürşit ilimdir

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir
Atatürk’ün ünlü sözlerinden hayatta en hakiki mürşit ilimdir sözü ne anlama gelir, Hayatta en hakiki mürşit ilimdir sözünün açıklaması, hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Sizce Atatürk’ün hayatta en hakiki mürşit ilimdir sözü ne anlama gelmektedir?

Atatürk, en hakiki mürşit ilimdir derken, bilimin insan hayatında tek yol gösterici ve kılavuz olması gerektiğini göstermiştir. Hayatta doğruyu bilimle ve deneyle ulaşabiliriz.

Bilim kişilere ve ırklara değişmediği için, bilim nesneldir mekanlara göre de farklılık göstermez. Bilim Amerika'da ne ise Afrika'da da odur. Bu sebepten bilimin gösterdiği yolda gitmeli, yaptığımız işlerde, onun bunun sözüne, kulaktan duyma kanıtlanmamış safsatalara değil, bilimin gösterdiği gerçeklere inanmalı, onları yol gösterici olarak kullanmalıyız.

Bilimi mürşitleri yapmamış toplumlar, geri kalmış, muassır medeniyet seviyesine gelememiş toplumlardır. Bu toplumlarda refah ve güvenlik olmamakta, sürekli iç kargaşa ve kaos yaşamaktadırlar. Bilimi mürşit yapmış batı toplumları ise, güvenli, ve refah seviyesinde yaşamaktadırlar.

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir kimin sözüdür?

Bu konuda farklı görüşler bulunmaktadır.

Hz. Ali (r.a.)
Mustafa Kemal Atatürk
Tevfik Fikret

2
0
1
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.