Hayvanların doğal ortamından uzaklaştırılarak bir kafesin içinde yaşamlarını sürdürmeleri

Hayvanların doğal ortamından uzaklaştırılarak bir kafesin içinde yaşamlarını sürdürmeleri
Hayvanların doğal ortamından uzaklaştırılarak bir kafesin içinde yaşamlarını sürdürmeleri konusunda ne düşünüyorsunuz konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hayvanların doğal ortamından uzaklaştırılarak bir kafesin içinde yaşamlarını sürdürmelerini çok yanlış buluyor, bu yapılan şiddetle karşı çıkıyorum.

Hayvanat bahçeleri kurmak için hayvanlar doğal ortamlarından koparılıp hiç bilmedikleri yapay bir bölgeye götürülüyor. Kafeslerin içerisinde tutsak ediliyor ve insanlar gidip onları seyrediyor.

Hayvanlar bu kafeslerin içerisinde esir halde yaşıyor, doğal ortamlarını kaybediyor, yasama hevesleri kalmıyor, koşamıyor, avlanma yeteneğini kaybediyor, özgürce gezemiyorlar. Bu durumu zalimlik ve insanlık dışı olarak görüyorum.

Hayvanat bahçelerine, hayvan parklarına gitmeyelim. Bu tarz yerlerin yapımına izin vermeyelim. Hayvan satan dükkanlardan hayvan almayalım. Hayvanlar tutsak edilmek, satılmak için yaratılmadılar. Hayvanlar bizlerin dostudur.

Bir düşünün, ailenizden koparılıp bir kafes içerisinde yaşamak, insanların sizi seyredip bu kafeslerin ardından eğlenmesini ister miydiniz? İstemediğinizi duyar gibiyim.

Kaynak:Eğitim Sistem

101
19
1015
103
51
42
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.