Hazır gıda etiketlerindeki üretim ve son kullanım tarihlerinin önemi nedir

Hazır gıda etiketlerindeki üretim ve son kullanım tarihlerinin önemi nedir
Hazır gıda etiketlerindeki üretim ve son kullanım tarihlerinin önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Üretim ve son tüketim tarihleri gıdanın ne kadar taze olduğunu ifade eder. Son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin tüketilmesi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Son kullanma tarihinin (son tüketim tarihi) tüketiciye kalite ve sağlık bakımından faydaları vardır. Son kullanma tarihi ne kadar uzaksa yani üretim tarihi ne kadar yakınsa o ürün o kadar tazedir diyebiliriz. Tavsiye etmemiz gerekenler öncelikle son kullanma tarihinin en uzak olduğu tarihtir. Kalite açısından, alınan ürünün renk, tat, koku, görünüş ve benzeri gibi özellikleri, üretiminden son kullanma tarihine kadar olan garantisidir. Aşağıdaki resimde örnek bir gıdanın üretim ve son kullanma tarihine bakabilirsiniz. Bu tarihler genelde gıda ambalajlarının üzerinde yazar.

12
18
36
4
5
35
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.