Hazır gıdalar kullanılırken nelere dikkat edilmelidir

Hazır gıdalar kullanılırken nelere dikkat edilmelidir
Hazır gıdalar kullanılırken nelere dikkat edilmelidir, Hazır gıdalarda hangi katkı maddeleri bulunur, Yenilebilir yağ türleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hazırlık

Hazır gıdalar kullanılırken nelere dikkat edilmelidir?
Cevap
: Ambalajına, tavsiye edilen son kullanım tarihine, içindeki etkin maddelerine (koruyucular, renklendiriciler, emülsiyonlaştırıcılar, tatlandırıcılar) dikkat edilir.

Hazır gıdalarda hangi katkı maddeleri bulunur?
Cevap: Aspartam, yüksek fruktozlu mısır şurubu, monosodyum glutamat (MSG), trans yağ, bilumum gıda boyaları, sodyum sülfit, sodyum nitrat/ sodyum nitrit, BHA ve BHT, sülfür dioksit, potasyum bromat.

Yenilebilir yağ türleri nelerdir?
Cevap
: Yenilebilir yağ türlerinden tereyağı, margarin ve palmiye yağı katı yağ; zeytinyağı, ayçiçeği yağı, balık yağı, kanola yağı, mısır özü yağı ve fındık yağı sıvı yağdır. Tereyağı: Hayvansal kaynaklı bir katı yağ olup sütten elde edilir.

11
1
11
1
1
3
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.