Hekim tavsiyesi dışında kullanılan ve eczane haricinde güvensiz yerlerden alınan bitkisel ürünlerin hasta sağlığına olası etkile

Hekim tavsiyesi dışında kullanılan ve eczane haricinde güvensiz yerlerden alınan bitkisel ürünlerin hasta sağlığına olası etkile
Hekim tavsiyesi dışında kullanılan ve eczane haricinde güvensiz yerlerden alınan bitkisel ürünlerin hasta sağlığına olası etkileri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bitkisel ürünlerle tamamlayıcı tıp uygulamaları tüm dünyada giderek artıyor. Doğal ve zararsız olduğu düşüncesiyle bilinçsizce kullanılan bitkisel ürünler, başta karaciğer hasarı olmak üzere birçok ciddi sağlık sorununa yol açabiliyor.

Sindirim sistemi yakınmaları, solunum yolu enfeksiyonları, baş ağrısı, stres, romatizmal rahatsızlıklar gibi birçok nedenle kullanılan ve masum oldukları düşünülen bitkisel ürünlerin sağlık açısından birçok olumsuz etkisi bulunmaktadır. Son yıllarda bu ürünler nedeniyle ortaya çıkan yan etki ve zehirlenmelerin artması, ürünlerin satışı ile ilgili düzenleme ve kontrollerin yeniden gözden geçirilmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır. Piyasada bulunan bitkisel ürünlerin salt ticari bir araç olarak görülmeye başlanması ve doktor kontrolü olmadan kullanılması, bu ürünleri sağlık açısından ciddi bir tehlike haline getirmektedir.

239
121
508
2
1
1
300
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.