Helal apaçık belli, haram da apaçık bellidir hadisten çıkardığınız ilkeleri yazınız

Helal apaçık belli, haram da apaçık bellidir hadisten çıkardığınız ilkeleri yazınız
Helal apaçık belli, haram da apaçık bellidir hadisten çıkardığınız ilkeleri aşağıya yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Helal apaçık belli, haram da apaçık bellidir. Bunların arasında, halktan birçoğunun helal mi haram mı olduğunu bilmediği şüpheli şeyler vardır. Dinini ve namusunu korumak için bunları yapmayan kurtuluştadır. Bunlardan bazısını yapan kimse ise haram işlemeye çok yaklaşmış olur. Nitekim korunun etrafında hayvanlarını otlatan kimse de koruya dalma tehlikesi ile burun buruna gelmiş olur. Dikkat ederseniz her hükümdarın bir korusu vardır. Allah’ın korusu da haram kıldığı şeylerdir.” Hadisten çıkardığınız ilkeleri aşağıya yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Cevap: Bu hadisten çıkarılan ilkeler şunlardır: Helal ve haram konuları net bir şekilde tanımlanmıştır. Şüpheli durumlardan uzak durmak ve dinin ve namusun korunması önemlidir. İslam, insanlara sorumluluklar yükler ve bu sorumlulukları yerine getirmek gereklidir. Hadiste ifade edilen “Allah’ın korusu haram kıldığı şeylerdir” sözü, İslam’ın insanları koruma amacını vurgular.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.