Hemşirelerin çalışma saatleri

Hemşirelerin çalışma saatleri
Hemşirelik, birey, aile ve toplumun sağlığını koruma ve geliştirmeye odaklanan, ideal sağlık düzeyine ve yaşam kalitesine ulaştırmayı hedefleyen sağlık hizmetleri sektörüne bağlı bir meslek. Hemşirelerin çalışma saatleri ne kadar?

Hemşirelerin çalışma saatleri 8’er saat olup 3 vardiya şeklinde hastanelerde çalışırlar bu saat oranı bazı hastanelerde ihtiyaca göre 08:00-20:00 ve 20:00-08:00 arasında oluyor. Özel hastanelerde saatler farklılık gösterebilir.

Hemşireler kaç saat çalışır

Binlerce hemşire adayı,akıllarda tek bir soru, hemşireler kaç saat çalışır? Gerek internet sitelerinde gerekse sosyal medya da sıkca sorulan ve cevabı beklenen bir sorudur kendileri ancak bu sorunun tek bir cevabı yok, birden fazla cevabı var.

1- Kanunen en az çalışma saatini doldurmak gerek.

Aylık sanırım 160 saat çalışması gerekiyor hemşirelerin, rakamı tam bilmiyorum ama birinci kural bu bu saati bir ay içerisinde doldurmanız gerekiyor.

2- Servisten servise değişiklik gösteriyor.

Hastaneden hastaneye ya da servisten servise değişiklik gösterir çalışma saati. Kaçta gidip kaçta ayrılacağınız değişir. Kat sorumlu hemşiresi liste hazırlar ve o listeye göre çalışmaya gidersiniz bazen gece bazende gündüz olabilir.

Ya da acil serviste 24 saat görev yapıp, ertesi günü izinli geçirebilirsiniz, tüm bu çalışma saatlerinin düzenlenmesinde temel amaç şudur, hastanedeki servislerin personelsiz bırakılmaması, 7-24 servislerde sağlık personeli bulunacak şekilde düzenleme yapılır?

3- Çok fazla çalıştım ne olacak

Bir ay içerisinde gündüz işe gittiniz, gece nöbet tuttunuz diyelim. Tüm bunlar toplanır ve size mesai olarak geri döner. 160 saat çalıştınız fazladan da 40 saat nöbet tuttunuz o 40 saat ek olarak maaşa yansır.

Kısacası hemşirelerin net bir çalışma günü olmaz, hastaneden hastaneye ya da servisten servise değişiklik gösterir, tüm bu düzenlemeyi çalıştığınız kurum ve servisteki arkadaşlarınız ile ayarlarsınız.

334
565
1542
103
200
405
323
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum