Her doğan İslam fıtratı üzere doğar

Her doğan İslam fıtratı üzere doğar
Her doğan İslam fıtratı üzere doğar... (Buhârî, Cenâiz, 92.) yukarıdaki hadisi okuyarak yaradılış ve ahlak açısından düşünceleriniz konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Her doğan islam fıtratı üzere doğar…” hadisini yaratılış ve ahlak açısından değerlendirdiğimiz zaman ahlakın yaratılış üzere yani fıtrat üzere davranmak olduğunu söyleyebiliriz.

Her insan doğarken İslam fıtratı üzere doğar. Ahlak bu tertemiz fıtrat üzere kalabilmek ve yaşayabilmektir. Bir insanda ahlaki davranışlar meleke haline gelirse yani artık onun adeta yaratılışın bir parçası haline gelirse anlamlı ve değerli olur.

İnsan sırf birilerinin gözüne girme adına, gösteriş adına yapmacık bir şekilde ahlaki davranışları yapıyorsa o kişi demek ki o ahlaki davranışları içselleştirememiş demektir. Samimi değil demektir.

Evet her insan temiz ahlaklı olmaya uygun bir şekilde hayata gelir. Lakin daha sonra annesi, babası veya çevresi onu fıtratından, yaratılışından uzaklaştırıp kötü ahlaklı biri haline getirebilir.

2
2
3
2
2
3
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.