Her sesin bir kaynağı var mıdır

Her sesin bir kaynağı var mıdır
Her sesin bir kaynağı var mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Her sesin bir kaynağı vardır. Farklı ses kaynaklarından çıkan sesler de farklı olur. Çevredeki seslerin ilk oluştukları yerlere ses kaynakları denmektedir. Buna bağlı olarak da her sesin bir kaynağı olduğu söylenebilir.

Ses katılarda en hızlı şekilde yayılır. Sıvılarda da bir miktar hızlıdır. Ancak gazlarda daha yavaş bir şekilde yayılmaktadır.
Doğal ses kaynakları; insanların ve hayvanların çıkarmış olduğu sesler, yağmur sesi, rüzgar sesi, su sesi, akarsu sesi, gök gürültüsü ve doğada meydana gelen aklınıza gelebilecek her türlü sestir.
Yapay ses kaynakları; zil sesleri, çeşitli müzik aleti sesleri, makine sesleri, yansıma sesleri, telefon sesi ve insanların çıkarmış olduğu tüm seslere verilen isimdir.

44
2
2
0
1
1
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.