Her şey nasıl yazılır, birleşik mi, ayrı mı

Her şey nasıl yazılır, birleşik mi, ayrı mı
Her şey nasıl yazılır, birleşik mi, ayrı mı, herşey nasıl yazılır, her şey TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Her şey yazılışı sıklıkla karıştırılan kelimeler arasında bulunuyor. Türk Dil Kurumu bu kelimenin doğru yazılışı ile ilgili detayları örneklerle paylaşmıştı. İşte ‘her şey’ kelimesinin yazılmasıyla ilgili bilgiler…

Her şey nasıl yazılır

TDK sözlüğü içerisinde “herşey” araması yapan kişiler “bu sözcük bulunamadı” uyarısı ile karşı karşıya kalıyor. Yani Türk Dil Kurumu’na göre her şey kelimesi ayrı olarak yazılır.

TDK her şey örnek cümleler

Türk Dil Kurumu’nun her şeyin yazılı ile ilgili verdiği örnekler şöyle…

  • Her şeyin vakti var
  • Her şeyin yenisi, dostun eskisi
  • Her şeyin yokluğu, yokluktur
  • O günden sonra her şeyin daha güzel olacağına inandı.

Sonuç olarak “her şey” kelimesinin birlikte yazılması yanlıştır. Bu kelimenin doğru yazılışı “her şey” şeklinde olmalıdır.

Herşey bitti. YANLIŞ
Her şey bitti. DOĞRU

Bitişik yazılan birleşik kelimeler (TDK'ya göre)

Belirtisiz isim tamlamaları, sıfat tamlamaları, isnat grupları, birleşik fiiller, ikilemeler, kısaltma grupları ve kalıplaşmış çe­kimli fiillerden oluşan ifadeler yeni bir kavramı karşıladıklarında birleşik kelime olurlar. Birleşik kelimeler belirli kurallar çerçevesinde bitişik veya ayrı olarak yazılır.

Biraz, birçok, birçoğu, birkaç, birkaçı, birtakım, herhangi, hiçbir, hiç­biri belirsizlik sıfat ve zamirleri de gelenekleşmiş olarak biti­şik yazılır.

Buna göre birçok, birkaç, hiçbir vb. gibi kelimeler birleşik yazılmaktadır.

0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.