Herhangi bir alanın ulusal park (Millî park) ilan edilip koruma altına alınması için gereken şartlar nelerdir

Herhangi bir alanın ulusal park (Millî park) ilan edilip koruma altına alınması için gereken şartlar nelerdir
Herhangi bir alanın ulusal park (Millî park) ilan edilip koruma altına alınması için gereken şartlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bilimsel ve estetik bakımından, ulusal ve uluslararası ender bulunan doğal ve kültürel kaynak değerleri ile koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip doğa parçaları olması gerekir.

Milli Park alanlarının tespiti ve ilanı

Yürürlükte olan ve 2011 tarih- 648 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 2873 Sayılı Milli Park Kanununun 3. Maddesine göre; Orman ve Su İşleri Bakanlığınca millî park karakterine sahip olduğu tespit edilen alanlar, Millî Savunma Bakanlığının olumlu görüşü, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile diğer ilgili bakanlıkların görüşü de alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile millî park olarak belirlenir.

1
1
0
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.