Heterojen karışım nedir

Heterojen karışım nedir
Heterojen karışım nedir, heterojen karışım örnekleri neler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Karışımı oluşturan maddeler özelliklerini korudukları için karışımlar saf madde değildir. Karışımı oluşturan maddeler her oranda karışabilir. Karışımlar formül ya da sembollerle ifade edilmez, homojen ve heterojen olarak sınıflandırılır. Acaba hangi karışımlar homojen hangileri heterojendir?

Çevremizdeki maddelerin çoğu, birden çok maddenin bir araya gelmesiyle oluşur. Çorba, köfte, salata gibi yiyecekler; limonata, meyveli süt gibi içecekler birden çok madde içerir. Birden çok maddenin kendi özelliklerini kaybetmeden bir araya gelmesiyle karışımlar oluşur. Yukarıda saydığımız yiyecek ve içecekler dışında hava, toprak, deniz suyu da birer karışımdır. Deniz suyu, tuz ve su içeren bir karışımdır. Hava; azot, oksijen ve diğer gazlardan oluşan bir karışımdır. Toprak, yapısında birçok element ve bileşik bulunduran bir karışımdır.

Karışımı oluşturan maddeler karışımın her yerine eşit olarak dağılmadıysa bu tür karışımlara heterojen karışım adı verilir. Heterojen karışımlara dışarıdan bakıldığında karışımın birden fazla madde içerdiği fark edilebilir.

Zeytinyağı ve su karışımını incelediğinizde zeytinyağının üstte suyun ise alt kısımda olduğunu görebilirsiniz. Çünkü zeytinyağlı su, heterojen bir karışımdır. Kum-su, pirinç-un gibi karışımlar da heterojen karışımlardır. Üzümlü kek, salata, çorba gibi yiyeceklerin yanında toprak da heterojen karışımlara bir örnektir.

Heterojen Karışım Örnekleri

  • Zeytinyağı-su
  • Kum-su
  • Toprak
  • Salata
  • Üzümlü kek
  • Çorba

105
55
100
54
54
2
55
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.