Heyelan yurdumuzun hangi bölgelerinde meydana gelebilir

Heyelan yurdumuzun hangi bölgelerinde meydana gelebilir
Heyelan yurdumuzun hangi bölgelerinde meydana gelebilir, neden, sizin yaşadığınız bölgede de heyelan oluyor mu, neden bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Heyelan en çok Karadeniz bölgesinde görülür. Yağmurların çok olması ve bölgenin eğiminin fazla olmasıdır. Yaşadığımız bölgede heyelan görülür.

Heyelan, eğimli bölgedeki toprak parçasının aşırı yağış alması sonucu kaymasına denir. Ülkemizin en çok yağış alan bölgesi ve yüksekliği fazla olan bölge Karadeniz'dir.

Heyelan genellikle çok yağış alan, dik ve eğimli yerlerde meydana gelir. Çünkü yağış sebebiyle toprak ağırlaşır kendini taşıyamaz ve toprak bağlı olduğu yerden kayarak daha düz bir yere doğru yığılır. Yurdumuzun, Karadeniz Bölgesinde özellikle Doğu Karadeniz şeridinde heyelanlar meydana gelir.

61
59
3
0
0
0
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.