Hezarfen Ahmet Çelebi’nin kişisel başarısını değerlendiren bir paragraf yazınız

Hezarfen Ahmet Çelebi’nin kişisel başarısını değerlendiren bir paragraf yazınız
Hezarfen Ahmet Çelebi’nin kişisel başarısını değerlendiren bir yazıyı yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hezarfen sadece bir mucit ya da meraklı değildir. O bence bugünkü teknolojik gelişmelerin habercisi büyük bir bilim insanıdır. Onun uçma hevesi sadece bir merak değil aynı zamanda büyük bir tutkudur. O gökyüzünde uçan kuşları günlerce aylarca gözlemiş, sabırla çalışmış defalarca denemeler yapmış ve sonunda başarıya ulaşmıştır.

Hezarfen Ahmet Çelebi pek çok bilim insanı gibi merakının ve fikirlerinin peşinden gitmiştir. Uçmak konusunda kararlı olması günümüzde bile ondan saygıyla bahsetmemize neden olmaktadır. Bu topraklarda bunu deneyen ilk insandır. Ne kadar cesur ve bilgili olduğunu kanıtlamıştır. Bu başarısı sayesinde insanın isterse ve çalışırsa neler yapabileceğini göstermiştir. Döneminin padişahını etkilediği gibi bizi de etkilemiştir. Onun çalışkanlığını ve bilime olan güvenini örnek almalıyız.

1478
706
842
209
149
272
535
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.