Hiç sonsuza kadar yaşayan bir canlı varlık duydunuz mu

Hiç sonsuza kadar yaşayan bir canlı varlık duydunuz mu
Hiç sonsuza kadar yaşayan bir canlı varlık duydunuz mu, duymadıysanız bu ne anlama geliyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hiç konuşmadım, çünkü onun ölümülüdür ve bir gün ölecektir. Çünkü canlılar Allah'ın sunucu mahluklardır. Bu varlık sonsuzluk sadece Allah'a dayalıdır, bu artık onun canlı ölümü olmaktadır.

Kur’an-ı Kerim’de de, “Her canlı ölümü tadacaktır…”(Ȃl-i İmrân suresi, 185. ayet.) ve “Yeryüzünde bulunan her canlı yok olacaktır.”(Rahmân suresi, 26. ayet) gibi ayetlerde ölümün bir hayat gerçeği olduğu bildirilir. Yine Kur’an’da ölümden kimsenin kaçamayacağı, “De ki: Sizin kendisinden kaçtığınız ölüm, muhakkak sizi bulacaktır...”(Cum’a suresi, 8. ayet.), “Nerede olursanız olun, sağlam ve tahkim edilmiş kaleler içinde bulunsanız bile ölüm size ulaşacaktır...”(Nisâ suresi, 78. ayet) gibi ayetlerde haber verilir. İslam’a göre ölüm, hayat kadar gerçektir. Ebedilik yani ölümsüzlük sadece Allah’a (c.c.) mahsustur.

43
9
21
5
5
9
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.