Hiç tanımayan birine Atatürk’ü nasıl tanıtırsınız

Hiç tanımayan birine Atatürk’ü nasıl tanıtırsınız
Hiç tanımayan birine Atatürk’ü nasıl tanıtırsınız, Atatürk’ü hiç tanımayan birine, Atatürk’ü nasıl tanıtırsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanıdır. Milli Mücadele sırasında Türklere önderlik yapmış bir liderdir. Yaptığı birçok yenilik ve inkılap ile Türkiye Cumhuriyeti’ni modernleştirmiş ve batılılaştırmıştır. Türkiye’de seçme ve seçilme hakkını kadınlara tanımıştır, Türkiye’de uluslararası metrik sistemini başlatmıştır. Atatürk çok büyük bir liderdir ve asla milletimiz tarafından unutulmayacaktır.

Mustafa Kemal, 1881 yılında Selanik’te doğmuştur. Bir Osmanlı subayı olarak askeri eğitim görmüştür. Birçok savaşta ve cephede görev almış ve başarılar elde etmiştir. Birinci Dünya Savaşı’nda kilit bir rol oynamıştır. Milli Mücadele’nin kazanılmasında, Ankara Hükümeti’nin kurulmasında ve cephelerdeki savaşlarda komutanlıklarıyla bilinmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. İlk cumhurbaşkanı olarak on beş sene görev yapmıştır. Çeşitli alanlarda çeşitli devrimler yaparak Türkiye’yi oluşturan temelleri atmıştır. 10 Kasım 1938 yılında ölmüştür.

2
1
1
2
1
1
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.