Hiçbir baba, evlâdına güzel ahlaktan daha üstün bir hediye vermemiştir

Hiçbir baba, evlâdına güzel ahlaktan daha üstün bir hediye vermemiştir
Hiçbir baba, evlâdına güzel ahlaktan daha üstün bir hediye vermemiştir hadis-i şerifi edebin önemi açısından yorumlayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir babanın çocuğunun ihtiyaçlarını karşılaması büyük önem arz etmektedir. Ancak, bundan da önemli olan babanın çocuğunun güzel ahlaklı olarak yetişmesini sağlamasıdır. Yeme, içme, kıyafet gibi ihtiyaçlar zamanla karşılanabilir ancak ahlak, çocuklara küçük yaşlarda verilmesi gereken bir ihtiyaçtır. Unutulmamalıdır ki çocuklarımıza verdiğimiz hediyeler gün gelip tükenebilir ancak güzel ahlak bir ömür çocuğumuzla beraber kalır.

Ailemizin gözbebeği, geleceğimizin umudu olan yavrularımızın maddi ihtiyaçlarını olduğu kadar manevi ihtiyaçlarını da karşılamakla mükellefiz. Çocuklarımıza Rabbimizi ve Peygamberimizi tanıtmak, ibadet alışkanlığı kazandırmak, güzel ahlak aşılamak bizim asli vazifemizdir. Onların masum yüreklerini, berrak zihinlerini ilimle, hikmetle, edeple donatalım. Her türlü sapkın düşünceden, ahlaka aykırı davranıştan, hurafe ve bidattan onları uzak tutalım. Elinde Kur’an, göğsünde iman ile hayatına yön veren samimi müminler yetiştirmek için emek verelim. Unutmayalım ki, Allah’ın Kitabı’na aşina olan, Allah’ın Resûlü’nü örnek alan, vatanına ve milletine vefa ile bağlanan güzel bir nesil bırakmak hepimizin vazgeçilmez sorumluluğudur.

2
3
1
1
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.