Hiçbir süs edep kadar güzel değildir

Hiçbir süs edep kadar güzel değildir
Hiçbir süs edep kadar güzel değildir sözünden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Edepli insan erdemli insandır ve her erdeme de hakimdir. Güzeli, güzel yapan edeptir. Edep ise güzeli sevmeye sebeptir. Edep, güzel ahlaktır. Yüzdeki güzellik geçicidir ama güzel ahlak, iyi huyluluk daimidir. Süs, güzelliği ortaya çıkarmak için yapılır. İyi huylu kişi toplumda sevilir, sayılır. Güzelliğe gelince de güzellik, sadece gözle görülen hoş görüntü değildir. Göz sadece bakar, kalp ise görür. Hani bir söz vardır ya, güzele kırk günde doyulurmuş da güzel huyluya kırk yılda doyulmazmış, diye. Edep bir insanın hem içini hem dışını güzelleştirir.

Arkadaşlar edep demek bir kişinin iyi ahlaka sahip olması, terbiyeli olması, ince olması demektir. Süs insanların güzel görünmek, kendilerini güzel görmek için kullandıkları şeylerdir. Süsün güzelliği edep ile karşılaştırılmış. Burada, edebin öneminden, insanları ne kadar güzel ve dikkat çekici gösterdiğinden bahsetmiştir. Böylece, toplumdaki insanlar o insana saygı gösterir, onu sayarlar. İşte bu yüzden edep her zaman sahip olmamız gereken bir erdemdir.

114
556
264
66
37
81
405
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.