Hicri takvimin başlangıç noktasını belirleyen olay nedir

Hicri takvimin başlangıç noktasını belirleyen olay nedir
Hicri takvimin başlangıç noktasını belirleyen olay nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Medine’de bir İslam devletinin kurulmasından Hz. Ömer zamanına kadar geçen sürede bu dönemde yaşayanlar bazı önemli olayları kaydederek bunları takvim başlangıcı olarak kullanmışlardır. Örneğin Ficar Savaşı ya da Veda Haccı bunlardan bazılarıdır.

Hz. Ömer döneminde yapılan fetihler ile İslam devletinin sınırları genişlemiş bu başarının ardından birkaç resmi belgede takvim sorunu yaşanması sebebiyle yeni bir takvim ihtiyacı gündeme gelmiştir. Böyle Hicret, Hicri takvimin başlangıç olayı olarak kabul edilmiştir.

Hicret bu takvimin başlangıcı kabul edilmiştir çünkü Hicret İslam dini için bir dönüm noktasıdır. Her millette olduğu gibi Müslümanlar da kendileri için çok önemli olan dini bir hadiseyi takvim başlangıcı olarak kabul etmişlerdir.

19
120
6
24
21
6
37
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.