Hidrojen bağını tanımlayarak hidrojen bağı içeren üç bileşiğin formülünü yazınız

Hidrojen bağını tanımlayarak hidrojen bağı içeren üç bileşiğin formülünü yazınız
Hidrojen bağını tanımlayarak hidrojen bağı içeren üç bileşiğin formülünü yazınız, hidrojen bağının maddelere kazandırdığı iki özelliği yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hidrojen bağını tanımlayarak hidrojen bağı içeren üç bileşiğin formülünü yazınız, hidrojen bağının maddelere kazandırdığı iki özelliği yazınız

Ödev cevabı kısaca : Hidrojen bağı, hidrojen atomunun bir elektronegatif atom ile bağ kurduğu ve bu bağın bir diğer elektronegatif atomun oluşturduğu lone pair elektron bulutu ile desteklendiği bir zayıf bağ türüdür. Bu tür bağlar, su (H2O), amonyak (NH3) ve hidrojen florür (HF) gibi bileşiklerde görülür.

Hidrojen bağının maddelere kazandırdığı iki özellik:

  • Yüksek kaynama ve erime noktaları: Hidrojen bağı içeren bileşikler genellikle daha yüksek kaynama ve erime noktalarına sahiptirler.
  • Yüksek yüzey gerilimi: Hidrojen bağı içeren sıvıların yüksek yüzey gerilimi vardır, bu da suyun su yüzeyinde bir "gözbebeği" oluşturmasına ve küçük nesnelerin yüzeyinde yüzebilmesine neden olur.

94
16
170
10
10
16
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.