Hidroloji nedir ve hidroloji neyi inceler

Hidroloji nedir ve hidroloji neyi inceler
Hidroloji nedir ve hidroloji neyi inceler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hidroloji hakkında kabul görmüş en genel tanım, 1962 senesinde Hidroloji Komisyonu tarafından yapılmıştır. Tanımda hidrolojinin yeryüzünde, yeraltında ya da atmosferde bulunan suyun çevirim, dağılım gibi özellikleri, fiziksel ve kimyasal özellikleri, canlılarla ve çevreyle olan ilişkileri ve etkileri hakkında incelemeler yapan bir bilim olduğu açıklanmıştır. Hidroloji disiplinlerarası bir bilimdir çünkü pek çok bilim dalının alanına girer. Matematik, fizik ve kimya gibi bilimlerle sıklıkla ilişkilendirilir. Hidrolojinin diğer bilimler ile arasındaki sınır çok keskin değildir. Fakat genel olarak hidroloji şu alanlara ayrılabilir:

Meteoroloji: Atmosferdeki su ile ilgilenir.
Oşinografi: Denizlerdeki su ile ilgilenir.
Hidrojeoloji: Yerin derinliklerindeki su ile ilgilenir.

Hidroloji neyi inceler

Hidroloji su ile ilgili her türlü detayı incelemektedir. Suyun buharlaşıp atmosfere ulaşmasından, yağmur olup denizlere karışması ya da yeraltı kaynaklarını oluşturmasına kadar çok geniş bir yelpazede çalışmalar yapmaktadır. Suyun çevreye ve canlılara ne şekilde etki ettiği ve yaşamı oluşturan değerleri gibi pek çok alanda da çalışmaları vardır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.