Hijyen amacıyla kullanılan temizlik maddelerine hangi örnekleri verebilirsiniz

Hijyen amacıyla kullanılan temizlik maddelerine hangi örnekleri verebilirsiniz
Hijyen amacıyla kullanılan temizlik maddelerine hangi örnekleri verebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hijyen sağlığı korumaya ve hastalıkların yayılmasını önlemeye yardımcı olan uygulamalardır. Hastalıkların önlenmesinde çevre temizliği oldukça önemlidir. Bu amaçla çamaşır suyu, kireç kaymağı gibi temizlik maddeleri kullanılır. Çamaşır suyu Çamaşır suyu, sodyum hipoklorit (NaClO) bileşiğinin sulu çözeltisidir.

Yükseltgen özelliğe sahip olduğundan mikrop öldürme ve ağartma işlemleri için kullanılır. Çamaşır suyu etki ettiği maddenin rengini açar ve maddeyi ağartır. Tekstil endüstrisinde boyama işleminin ilk basamağında kullanılır. Mikrop öldürücü özelliğe sahip olduğu için ev, iş yeri, hastane, okul gibi yerlerde hijyen amaçlı olarak da kullanılır. Hücre zarlarına ve proteinlere etki ettiği için ciltle temas ettirilmemelidir.

1
1
64
18
0
5
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.