Hikmet ve aforizma sözcüklerinin anlamları nedir

Hikmet ve aforizma sözcüklerinin anlamları nedir
Hikmet ve aforizma sözcüklerinin anlamları nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hikmet kelimesi herhangi bir durumun, bilgelik üzerinden önemli bir anlamı olduğunu gösteren sözcüktür. Özellikle nedeni tam olarak anlaşılmayan bir konunun gizli ve büyük yanını anlatmak için değerlendirilebilmektedir. Hikmet, Din ve felsefe alanında kullanılan geniş kapsamlı bir terim. Arapça kökenli bir kelime olarak öne çıkan Hikmet, günümüzde değişik anlamları üzerinden kullanım imkanı sağlamaktadır.

  • Bilgelik,
  • Neden, gizli neden,
  • Tanrı'nın insanlarca anlaşılamayan amacı,
  • Fizik,
  • Felsefe,

Ortak şekilde bu anlamları içeren Hikmet kelimesini ihtiyaçlarınız doğrultusunda dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Özdeyiş, vecize, aforizma ya da özlü söz; düşünce, duygu ya da ilkeleri kısa ve öz bir biçimde anlatan sözlerdir. Kimi zaman motto, kelamıkibar ve ülger olarak da anılırlar. Özdeyişlerin söyleyeni genellikle bellidir; ancak bazı sloganlaşmış özdeyişlerin kim tarafından yaratıldığı bilinmeyebilir.

TDK sözlüklerine baktığımızda aforizmanın anlamı için sadece "özdeyiş" ifadesinin yazılı olduğunu görmekteyiz. TDK sözlüklerinden özdeyiş kelimesinin anlamına baktığımızda ise yazının başında belirttiğimiz gibi; bir düşünceyi, bir duyguyu, bir ilkeyi kısa ve kesin bir biçimde anlatan, genellikle kim tarafından söylendiği bilinen özlü söz, olarak devam eden tanımı görürüz. Bu tanımın devamında özdeyiş kelimesinin eş anlamlıları olarak "özlü söz, vecize, ülger, kelamıkibar, aforizm, aforizma, motto" kelimeleri belirtilmiştir.

10
82
11
8
4
5
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.