Hılfü’l-Fudûl niçin kurulmuştur, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) buradaki görevi nedir

Hılfü’l-Fudûl niçin kurulmuştur, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) buradaki görevi nedir
Hılfü’l-Fudûl niçin kurulmuştur, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) buradaki görevi nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hılfü’l-Fudûl niçin kurulmuştur, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) buradaki görevi nedir

Ödev cevabı kısaca : Hılfü’l-Fudûl, İslam peygamberi Muhammed'in (s.a.v.) genç yaşlarında Mekke'de kurulan bir adalet ve dayanışma birliğidir. Toplumda hakkaniyeti sağlamayı amaçlayan bu birlik, ticaret anlaşmazlıklarında haksızlığa uğrayan veya güçsüz olan kişilere yardım etmeyi hedeflemiştir. Peygamber Muhammed (s.a.v.) bu birlikte aktif bir rol oynamış ve toplumdaki adaletsizliklere karşı durarak zayıfların haklarını savunmuştur.

580’li senelerde özellikle de Ficar Savaşları sonrasında Arap kabileleri arasında bir anarşi ve kargaşa ortamı oluşmuştur. Bu esnada zayıf ve mazlum olan halkın korunması ve haklarının aranması için de bir cemiyete ihtiyaç duyulmuştur. Hilfü’l Fudul da bu amaçla kurulan bir cemiyettir. Bu topluluğun ilk görevi As Bin Valid’den Zübeydli olarak tanınan bir adamın hakkını almak olmuştur.

Hilful Fudul, Mekke’de zulme uğrayan insanları korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak, ezilenleri ve güçsüzlerin korunması için kurulmuştur. Hz. Muhammed’in Hıldul Fudul cemiyetini kurma amacı ise Mekke’de zulme uğramış olan olan kişileri korumak, toplum düzenini yeniden eski haline getirmek ve adaletsizliğe uğrayan kişilerin hakkını aramalarını sağlamaktır.

1
0
1
0
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.